Actief in Westerwolde

Ontdek de mogelijkheden

Laat je verrassen door dit stukje Groningen vol prachtige wandelpaden en fietsmogelijkheden. Bos, kronkelige riviertjes, hooilanden en houtwallen: heerlijk weg van alle drukte. De prachtige natuur en de rijke historie maken van Westerwolde een aantrekkelijke vakantiebestemming voor liefhebbers van het goede leven.

Sportievelingen kunnen hier naar hartenlust genieten van een uitgestrekt netwerk aan wandelroutes, fietspaden en mountainbiketrails. Maar in de omgeving zijn er ook tal van interessante steden en dorpen te vinden die een bezoekje waard zijn.


Wandelen

Ontdek de mooiste plekken

‘De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.’ Ontdek de mooiste wandelroutes in de regio en geniet van de natuur. Wie gaat wandelen in Westerwolde heeft genoeg te kiezen.

De echte fanatiekelingen kiezen bijvoorbeeld voor het Westerwoldepad, een meerdaagse langeafstandswandeling van bijna 100 kilometer lang. Volg de geel-blauwe markeringen en aanschouw het prachtige afwisselende landschap.

Ontdek de mooiste wandelroutes

Vaar door de natuur van de Ruiten Aa en laat je verwonderen door al het groen om je heen

Alles weten over Groningen?

Fietsen

Fietsen voor de ontspanning of als een pro

Het maakt niet uit of je fietst voor de ontspanning of je als mountainbiker op zoek bent naar een echte uitdaging: Westerwolde is geschikt voor alle type fietsers. Sellingen ligt midden in een netwerk van fietspaden. Naast bewegwijzerde ANWB-routes zijn er beschreven routes. Ook zijn er fietskaarten te koop waarmee je aan de hand van knooppunten zelf een route kunt bepalen.

Het mountainbikenetwerk van Westerwolde telt ruim 200 kilometer en behoort tot de langste van ons land. Het netwerk bestaat uit vijf individuele MTB-routes die onderling zijn verbonden. De routes voeren je door bossen, over heide en langs landerijen. Trails met voldoende variatie dus!

Ontdek de mooiste fietsroutes

Kanovaren

Het water op

Eind vorige eeuw werden de beekdalen van de Ruiten Aa, Westerwoldse Aa en Mussel Aa in hun oorspronkelijke staat hersteld. De beken meanderen weer door het fascinerende landschap met een rijke flora en fauna.

Een leuke en sportieve manier om dit allemaal te ontdekken is peddelend op het water. Vaar door de natuur van de Ruiten Aa en laat je verwonderen door al het groen om je heen. Onderweg kun je dieren als het ree, de bever en de ijsvogel tegen komen.

Ontdek de mooiste vaarroutes