Ontdek de Provincie

Ontdek de mooiste plekjes, puur en ongerept

Een veenkolonie is een nederzetting die is ontstaan doordat men naar gebieden trok waar hoogveen werd afgegraven voor de productie van turf. Avonturiers zochten in het uitgestrekte veenlandschap van de Veenkoloniën hun geluk. Hun baanbrekende werk heeft geleid tot een bijzonder landschap met een even bijzondere geschiedenis.


Lees meer

Ontdek de cultuur

Een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed

De omgeving van Strand Sellingen biedt enorm veel gelegenheid voor een dagje weg. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Het MOW I Museum Westerwolde, een museum voor kunst en cultuurhistorie in het dorp Bellingwolde.


Lees meer

Actief in Groningen

Bos, kronkelige riviertjes, hooilanden en houtwallen: heerlijk weg van alle drukte...

Laat je verrassen door dit stukje Groningen vol prachtige wandelpaden en fietsmogelijkheden. Bos, kronkelige riviertjes, hooilanden en houtwallen: heerlijk weg van alle drukte. De prachtige natuur en de rijke historie maken van Westerwolde een aantrekkelijke vakantiebestemming voor liefhebbers van het goede leven.


Lees meer

Groningen, een geweldige stad

Jong en Hip: een uitstekend alternatief voor Amsterdam

Groningen, de hoofdstad van de gelijknamig provincie in het noorden van Nederland, is een bruisende veelzijdige stad met veel cultuur en evenementen, mooie historische monumenten, leuke winkelstraten voor een lekker dagje shoppen en smaakvolle restaurants.


Lees meer